Phrozen Shuffle 2019 3D nyomtató

A Phrozen Shuffle egy UV-re kötő resin-nel (folyékony gyanta) működő 3D nyomtató, ami az FDM (szálolvasztós) nyomtatóknál elérhetetlen nyomtatási minőséget ad. Egy nagyon magas felbontású LCD kijelző és UV fényforrás segítségével vetíti a folyékony resin-re a tárgy egyes “szeleteit”, és így hozza létre a tárgyat. Az elkészült tárgyak az ilyen elvű nyomtatóknál (DLP/SLA/LCD) minőségben verhetetlenek. Ékszerészeti, orvosi és egyéb magas precizitású prototípus gyártásra a legmegfelelőbb választás. A Phrozen Shuffle ára töredéke a hasonló nyomtatóknak (pl. Formlabs Form 2, B9Creator, Autodesk Ember, más SLA/DLP 3D nyomtatók, fotopolimeres gépek), nyomtatási minőségben viszont eléri, néhány esetben meg is haladhatja ezekét.

Ajánlott kiegészítők, amik szükségesek és ajánlottak a nyomtató megfelelő használatához (további tippek a leírásban lesznek):

 • Nitril kesztyű (a műgyanta és az elkészült tárgyak megfogásához)
 • Izopropil alkohol (a tárgyak és szerszámok tisztítására)
 • Papírtörlő (többrétegű), szinte bárhol kapható – érdemes jópár tekercset beszerezni
 • Opcionálisan hálózati csatlakozási lehetőség a nyomtató részletesebb kezelőfelületének eléréséhez (UTP kábel vagy USB-s wifi vezérlő)

A nyomtatóhoz részletes, folyamatosan bővített magyar nyelvű beüzemelési és használati útmutató jár, videókkal, képekkel.

Kompatibilis az alábbi műgyantákkal:

A Phrozen Shuffle a nagy sikerű, professzionális Phrozen Make nyomtató sok szempontból fejlesztett változata.

Az egyszerű külső a koreai Phrozen R&D részlegének legújabb fejlesztéseit tartalmazza, elérhető áron!

Miben más a Phrozen Shuffle, mint más hasonló LCD/DLP 3D nyomtatók?

Saját felesztésű ParaLED optikai motor

A fény intenzitásnak egyenletessége befolyásolja a nyomtatási minőséget és hatékonyságot (mennyire lehet jól kihasználni a nyomtatási térfogatot). A legtöbb LCD 3D nyomtató kis méretű LED panelt használnak frensel fóliával vagy reflektorral, ami nem tökéletesen egyenletes fényt biztosít a teljes nyomtatási felületen. A Phrozen Shuffle egy LED mátrixot használ, ami akkora, mint a kijelző. Továbbá ez a panel a fényt a lehető legjobban párhuzamosítja. Ezek együtt a minőséget és a sebességet növelik.

Minőségi dupla lináris sín, golyós orsó és csapágy a tökéletesen pontos Z tengely érdekében

Több hasonló LCD 3D nyomtatónál csak egy egyszerű menetes órsó és 2 tengely vezeti meg a Z tengelyt, ami hajlamossabb “hullámos” kóválygásra, főleg a magasabb tárgyak nyomtatása közben. Ehhez képes a Phrozen Shuffle dupla lineáris sínt és golyós orsót használ, CNC megmunkált aluminium alkatrészekkel.

 • 5.5 inches 2K felbontású kijelző ☛ a minőség érdekében
 • Magas, 47 µm-os XY felbontás ☛ Alkalmas kis méretarányú modellezésre, ékszerészeti felhasználásra és fogászati célra is
 • ParaLED optikai motor ☛ 90%-os fény egyenletesség, ami jóval jobb, mint más hasonló, egy fényforrású LCD 3D nyomtatónál
 • 50W-os 405 nm UV-LED ☛ A legtöbb elérhető LCD/DLP műgyantával kompatibilis
 • USB + érintőképernyő + hálózati csatlakozás ☛ Nincs szükség számítógépre a nyomtatás során
 • Minőségi dupla lináris sín, golyós orsó és csapágy ☛ tökéletesen pontos Z tengely, semmilyen fajta kóválygás
 • 1 év garancia (kivéve az LCD kijelzőre és UV ledre, de ezek egyrészt nem szorulnak cserére gyakran, másrészt nem jelentős költség az áruk)

Technikai specifikáció

 • Nyomtatási térfogat: 12 * 6.8 * 20 cm
 • A nyomtató mérete: 28 * 28 * 42 cm
 • Súly: 16 Kg
 • XY felbontás: 47 µm
 • Z felbontás: 10 µm
 • Nyomtatási sebesség: 15-30 mm / óra (műgyanta és rétegvastagság függő)
 • Ajánlott rétegvastagság: 10 – 100 µm

A felbontási adatokról kicsit részletesebben

Az ilyen típusú 3D nyomtatóknál két felbontást lehet megkülönböztetni: az X/Y irányút, aminek fizikai korlátja az LCD kijelző képpont (pixel) mérete. Ez a Shuffle esetén (a felbontásból és a kijelző fizikai méretéből levezetve) 47 mikron, míg a Shuffle XL esetén 75 mikron. A függőleges, Z irányú felbontás (rétegvastagság a nyomatáskor) viszont nincs fizikailag korlátozva, praktikusan 30-50 mikron körül szokták ezeknél a gépeknél beállítani. Erre (illetve ennél jóval finomabb) felbontásra mindkét gép képes. Ez a felbontás határozza meg mondjuk egy íves felületű tárgy esetén, hogy mennyire “lépcsős” a tárgy felülete. Tehát ilyen szempontból nagyon ritkán jelentkezik a két gép közötti felbontás beli különbség (tehát nem a rétegvastagságnál, hanem az X/Y irányú felbontásnál). Továbbá több jóval drágább SLA nyomató (pl. Formlabs Form 2) X/Y irányú felbontása még az XL-nél is “rosszabb”: 140 mikron.

359,000 Ft

Vásárlás